Home
MuresOnBike
EN Împreună cu partenerii proiectului: Vuelta Sportegyesület (Asociația Sportivă Vuelta, Ungaria), Bikeability Trust (Anglia) și Mariborska kolesarska Mreža (Slovenia) vom implementa projectul Safe 4 Cycle 2 în următorii 30 de luni. Obiective proiectului sunt următoarele: realizarea filmulețelor interactive de educație rutieră, realizarea materialelor didactice online bazat pe caietul de lucru Safe4Cycle, realizarea unui curs de formare pentru instructori acreditați.
Campaigns
EN Oscar
EN Traffic Snake Game (TSG) este o campanie creată pentru a încuraja mersul pe jos și cu bicicleta la școală, având ca principal grup țintă elevii și părinții acestora. Campania a pornit din nevoia de a educa elevii în direcția unui transport cu emisii scăzute și de a decongestiona zonele adiacente școlilor, blocate de mașinile care aduc sau preiau elevi.
3
alkalom
12
iskola
4500
résztvevő
EN 2 roti
EN Această campanie de mobilitate urbana își propune să încurajeze copiii din clasele 0-8 și pe părinții acestora să se deplaseze utilizând bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport către scoală. Scopul proiectului este reducerea numărului copiilor care ajung la școală cu mașina, creșterea numărului celor care utilizează bicicleta sau trotineta în trafic.
3
iskola
500
résztvevő
Parking Day EN
EN Pe tot globul, oamenii sărbătoresc Ziua internațională a PARCULUI, o inițiativă pentru a promova regândirea spațiului public. Are loc întotdeauna în a treia vineri a lunii septembrie. Ideea este să transformăm parcările în parcuri, locuri de joacă, petreceri la grătar, grădini ... Locurile de parcare gri sunt transformate într-un spațiu viu și creativ.
3
alkalom
Rastele EN
EN În urma campaniei Rastele pentru Târgu Mureș inițiat de Fundația Comunitară Mureș și montarea a 150 de rastele pe raza orașului acest proiect a fost preluat de Primăria Municipiul Tg Mureș și s-au mai instalat mai mult de 300 de bucăți în diferite locații: în incinta școlilor, în fața instituțiilor publice și în alte locații specifice. În plus am reușit să instalăm o parcare pentru 10 biciclete cu mesajul: 1 parcare pentru mașină= 10 locuri de parcare pentru biciclete.
100+
HU rastele în curtea școlilor
200+
HU rastele pe domeniul public
Advocacy
EN Comisia de circulație
EN Susținem și apărăm drepturile și interesele bicicliștilor și a pietonilor mediind dialogul între cetățeni și autoritățile locale.
EN Străzi mai sigure
EN Scopul demersului este să identificăm împreună problemele de siguranță și ”barierele” în împrejurimile școlilor și să găsim soluții optime pentru creșterea siguranței elevilor. Am reușit să organizam dezbateri în Liceul de Artă și în Gimnaziul Dacia.
EN Consultații publice pe tema mobilității urbane
EN Scopul dezbaterilor este extinderea zonelor pietonale, prioritizarea proiectelor de infrastructură velo și optimizarea traficului auto. Este fundamental să avem dialog clar și transparent între cei care iau deciziile, beneficiarii, specialiștii și cei care lucrează pe partea executivă.
Get involved!
EN Schimbarea depinde de fiecare dintre noi, iar dorința noastră este să ne susținem activitatea și să creștem prin contribuțiile celor cu spirit civic. Sprijinul oricât de mic din partea cetățenilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument colectiv.