Főoldal
MuresOnBike
A Safe 4 Cycle 2 projekt célja: interaktív közlekedési oktatófilmek és online ismeretterjesztő anyagok elkészítése valamint akkreditált oktatók képzése. A projektet a Vuelta Sportegyesülettel (Magyarország), a Bikeability Trust-al (Anglia) és a Mariborska kolesarska Mreža (Szlovénia) egyesülettel közösen valósítjuk meg.
A program által szeretnénk felkészíteni a 14 és 18 év közötti diákokat a kerékpárral való helyes közlekedésre ismertetve a közlekedési szabályokat  elméleti és gyakorlati órák keretében, kitérve a kerékpárok helyes felszerelésére, a közlekedési táblákra, a rendőrök jelzéseire, a kerékpárosokra vonatkozó szabályok ismertetésére, az átkelőknél alkalmazott elsőbbségi szabályokra,  stb.
3340+
diák
69
oktató
7
város
Az esemény során azokat a kerékpárosokat szeretnénk  kávéval, vízzel és croissantal meglepni, akik a biciklivel való közlekedést választják az autó vagy tömegközlekedés helyett.
3
alkalom
5
helyszín
250
résztvevő
Évente kétszer megrendezésre kerülő kerékpáros felvonulás, melynek célja, hogy felhívja a sofőrök és a hatóságok figyelmét a városi bringázásra. A kerérkpárosok is a közlekedés résztvevői és biztonságuk érdekében speciális útvonalak kiépitésére van szükség.
2
esemény évente
2000
résztvevő évente
A SkirtBike egy városi sétabiciklizés, melynek célja az alternativ közlekedési mód népszerűsítése a szabadságot, a mozgást, a szépet kedvelő hölgyek, lányok körében.  A kezdeményezés egy közösségi élményt kínál azoknak akik együtt szeretnének gurulni, élvezni a városi bringázást és egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a kerekpárosok kiemelt szereplői a városi közlekedésnek.
3
alkalom
250
résztvevő évente
A Tekerj egy jó célért akció egy adománygyűjtő esemény a kerékpárosok számára, akik a helyi közösségek által kitűzött célokért tekernek. Ezt egy városi kerékpáros túra során teljesítik, amikor 9-20 ellenőrzőpontot látogatnak meg. Egy vonzó, kreatív és főként hatékony módja ez az adománygyűjtésnek.
11
alkalom
700+
adomány
50000 lei
összesen
Kampányok
OSCAR a kígyó
A Közlekedési Kígyó Játék egy kampány, amelynek célja, hogy ösztönözze a kisiskolásokat, és szüleiket közlekedési szokásaik újragondolására, és javaslatot tegyen a gyaloglás, kerékpározás, valamint közösségi közlekedés előnyben részesítésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a játék növeli a fenntartható közlekedés arányát, és hozzájárul a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez is.
3
alkalom
12
iskola
4500
résztvevő
Iskolába 2 keréken
Ez a mobilitási kampány a 0-8. osztályos gyerekeket és szüleiket célozza meg és arra bátorítja óket hogy bringával vagy hajtánnyal közlekedjenek, amikor iskolába indulnak. A projekt célja, hogy csökkentsük azon gyerekek számát, akiket autóval visznek iskolába és növeljük azok számát, akik biciklivel/rollerrel járnak suliba.
3
iskola
500
résztvevő
PARKING DAY
Világszerte ünneplik az emberek a Parkok világnapját (Park(ing) Day), amelynek célja a közterek felhasználásának átgondolása. Ez mindig szeptember harmadik péntekére esik. Cél, hogy a parkolókat parkokká, játszóterekké, grillező zónákká, kertekké alakítsuk. Ezáltal a szürke parkolókba életet lehellünk, élő, kreatív helyekké varázsoljuk.
3
alkalom
Bicikli tárolók
A Marosszéki Közösségi alapítvány által kezdeményezett Biciklitárolók Marosvásárhelynek kampányban 150 biciklitárolót szereltünk fel a város területén. Ezt követően a kezdeményezést átvette a városi önkormányzat és még több mint 300 tárolót szereltek fel különböző helyszíneken: iskolákban, közintézmények előtt és más fontos helyeken. Továbbá sikerült felszerelnünk egy 10 bicikli tárolására alkalmas parkolót: 1 autós parkoló = 10 kerékpáros parkoló üzenettel.
100+
Iskolák udvarán elhelyezett tárolók
200+
Közterületen elhelyezett tárolók
Advocacy
Közlekedési bizottság
Támogatjuk és kiállunk a kerékpárosok és gyalogosok jogaiért. Közvetítünk a helyi hatóságok és a lakosság között.
Biztonságosabb utakat
A kezdeményezés célja csillapitani a forgalmat és növelni a biztonságot az iskolák közelében.  Az érintett szereplők (diákok, szülők, tanárok, lakoközösség) valamint az illetékes hatóságok bevonásával szeretnénk a tanintézmények környékén tapasztalható közlekedési hiányosságokat és “akadályokat”  megszüntetni és megfelelő javaslatokat kidolgozni.
A városi mobilitásról szóló közviták
A viták célja, hogy növeljük a gyalogos zónák felületét, előnyt élvezzenek a kétkerekű közlekedést szolgáló projektek és optimalizájuk az autós közlekedést. Rendkívül fontos, hogy párbeszéd alakuljon ki és átláthatóság legyen a döntéshozók , haszonélvezők és szakemberek valamint a kivitelezők között.
Vegyél részt!
A változás mindannyiunktól függ. Az a vágyunk, hogy fenntartsuk tevékenységünket és gyarapodjunk olyan személyek által, akik elkötelezettek a civil kezdeményezések támogatásában.