Kampányok
OSCAR a kígyó
A Közlekedési Kígyó Játék egy kampány, amelynek célja, hogy ösztönözze a kisiskolásokat, és szüleiket közlekedési szokásaik újragondolására, és javaslatot tegyen a gyaloglás, kerékpározás, valamint közösségi közlekedés előnyben részesítésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a játék növeli a fenntartható közlekedés arányát, és hozzájárul a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez is.
3
alkalom
12
iskola
4500
résztvevő
Iskolába 2 keréken
Ez a mobilitási kampány a 0-8. osztályos gyerekeket és szüleiket célozza meg és arra bátorítja óket hogy bringával vagy hajtánnyal közlekedjenek, amikor iskolába indulnak. A projekt célja, hogy csökkentsük azon gyerekek számát, akiket autóval visznek iskolába és növeljük azok számát, akik biciklivel/rollerrel járnak suliba.
3
iskola
500
résztvevő
PARKING DAY
Világszerte ünneplik az emberek a Parkok világnapját (Park(ing) Day), amelynek célja a közterek felhasználásának átgondolása. Ez mindig szeptember harmadik péntekére esik. Cél, hogy a parkolókat parkokká, játszóterekké, grillező zónákká, kertekké alakítsuk. Ezáltal a szürke parkolókba életet lehellünk, élő, kreatív helyekké varázsoljuk.
3
alkalom
Bicikli tárolók
A Marosszéki Közösségi alapítvány által kezdeményezett Biciklitárolók Marosvásárhelynek kampányban 150 biciklitárolót szereltünk fel a város területén. Ezt követően a kezdeményezést átvette a városi önkormányzat és még több mint 300 tárolót szereltek fel különböző helyszíneken: iskolákban, közintézmények előtt és más fontos helyeken. Továbbá sikerült felszerelnünk egy 10 bicikli tárolására alkalmas parkolót: 1 autós parkoló = 10 kerékpáros parkoló üzenettel.
100+
Iskolák udvarán elhelyezett tárolók
200+
Közterületen elhelyezett tárolók