MuresOnBike
Este un program de schimburi de experiență privind bunele practici de educație rutieră pe bicicletă, cunoașterea sistemului de predare și crearea unei platforme interactive de educație rutieră între: Vuelta Sportegyesület (Asociația Sportivă Vuelta, Ungaria), Bikeability Trust (Anglia) și Mariborska kolesarska Mreža (Slovenia).
În cadrul programului dorim să îmbunătățim cunoștințele elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani privind Codul Rutier și deplasarea corectă pe bicicletă în trafic. Cursul conține atât pregătire teoretică cât și practică.
3340+
elevi
69
trainers
7
orașe
Cu ocazia acestui eveniment dorim să răsplătim biciclicliștii care folosesc în mod regulat bicicleta în loc de mașină sau transport în comun cu o cafea, apă și croissant.
3
ediții
5
locații
250
participanți
Marșul bicicliștilor are ca scop sensibilizarea șoferilor și autorităților asupra faptului că și bicicliștii sunt participanți în trafic și au nevoie de atenție sporită din cauza vulnerabilității și infrastructură adecvată pentru a crește siguranța lor. Nu în ultimul rând promovează mersul pe bicicletă în rândul locuitorilor orașului.
2
evenimente pe an
2000
participanți pe an
SkirtBike reprezintă o promenadă pe străzile orașului, o plimbare adresată doamnelor și domnișoarelor iubitoare de frumos, de mișcare, de libertate și de bicicletă. Scopul acestui eveniment urban este promovarea mersului pe bicicletă ca formă de cultură urbană, mijloc de exprimare a feminităţii și a libertăţii în aer liber.
3
ediții
250
participanți anual
Pedalează pentru un scop bun este un eveniment de strângere de fonduri dedicat bicicliștilor care la rândul lor pedalează pentru cauze din comunitatea locală, deghizată într-o plimbare prin oraș cu bicicletele vizitând 9-20 puncte de control. Având la bază un mecanism atractiv, creativ, dar mai ales eficient de a strânge bani, îți oferă ocazia perfectă de a te implica și a face parte din schimbarea pe care ți-o dorești în orașul tău.
11
ediții
700+
donații
50000 lei
suma strânsă total